Classic Ford Klub Magyaroszág megalakulásának története

 

Bár maga a klub megalakulása a közelmúlt eredménye, azonban ennek létrehozása egy hosszabb folyamat lezárásaként tekinthető.

- Kezdetek -

A közös munka 2006 nyarára datálható. Ekkor még persze nem tudtuk azt, hogy mit hozhat a jövő, viszont egy páran ekkor már felismertük azt hogy közösen eredményesebbek lehetünk. Egy felhívás kapcsán A Capri Klub Magyarország, a Sierracorner.net, a Taunus.hu illetve az akkor még aktív Ford Klub Magyarország képviselőivel közösen kialakítottunk egy koncepciót, miszerint a találkozóinkat összehangolva alakítjuk ki a klubok programjait.  Ennek kapcsán fogalmaztuk azt meg, hogy egy az évet lezáró találkozóra szükség lenne. Az akkor még „Autóklubok Évadzáró találkozójaként „ elnevezett rendezvény szervezésnek nagy részét, a Capri Klub Magyarország vállalta magára, melynek helyszínt az Alsóörsön található Europacamping adott otthont. A találkozó végeredményét egy Taunusos mondás fogalmazza meg a legjobban mely így hangzik.

„…… a foglalkozás elérte célját…….”

Folytatás –

Ezt követően már próbáltunk egyre több dolgot közösen megoldani. Felismerve a lehetőséget abban, hogy a közösen kialakított programok mindenki számára jó lehet így a 2007-es év eseményeit már e szerint alakítottuk ki. Az összefogásra különösen szükség volt, hiszen a 2006-ban első alkalommal megrendezésre került Ford Majális megszervezését és lebonyolítását magunkra vállaltuk,  ami azóta is központi szerepet játszik életünkben.

A 2008-as év a már előzőleg kialakított séma szerint állítottuk össze. Az Április hónap az Évadnyitóról szólt melynek lebonyolítását a Ford Klub Magyarország vállalta magára. A Május a Tököli reptéren megrendezésre kerülő Ford Majálisé. A Júliusi hónap a Sierracorner 3 napos nyári találkozójáról volt nevezetes. Az évet teljessé a Capri Klub Magyarország jóvoltából Augusztusban megrendezésre került találkozó tette, hiszen több évnyi kemény munka eredményeként sikerült nemzetközi szintre emelni és ennek kapcsán eddig soha nem látott mennyiségben érkeztek külföldről az autók.

2009-ben egyrészt a Gazdasági vállságnak köszönhetően másrészt a megszokottság miatt a rendezvényeink látogatottsága némileg csökkent. Talán ez lehetett az egyik olyan ok, ami katalizátorként szolgált ahhoz, hogy a következő évben valamit változtassunk.

2010-ben útnak indítottunk egy 4 versenyből álló Tájékozódási Kupasorozatot. Ennek célja az volt, hogy a holtidőben is tudjunk autós programot biztosítani a tagjaink számára. Az ötlet jónak bizonyult, hiszen a siker elmondhatatlan volt. Mivel az első verseny március elején került megrendezésre ezért a szervezés kapcsán már az év elején felmerült az a gondolat hogy hivatalos formában is fogjuk szorosabbra a klubok közötti kapcsolatot.

 

 

Sajnos a klubalapítás nem mondható egy egyszerű folyamatnak, így kihasználtuk a Capri Klub Magyarország vezetőségének ajánlatát, mely szerint a Capri Klub hivatalos bejegyzését felhasználva hozzunk létre egy fúziót mely a Klasszikus vonalat képviselő Fordos vonalat, próbálja lefedni. Az egész kidolgozáskor még nem tudtuk azt, hogy a Ford Klub Magyarország hanyatlás olyan mértékű lesz, hogy más irányból is érdeklődéssel figyelik kezdeményezésünket. A hosszas munka eredményeként 2010. december 18-án a Capri Klub Magyarország éves közgyűlésén a tagság elfogadta a fúzió tényét, valamint megszavazta a klub teljes átalakulását.

Ennek kapcsán a Klub a Classic Ford Klub Magyarország nevet kapta. Alapszabályzatunk értelmében az alapítók a klubbon belül, mint önálló szekcióként működnek. Jelenleg a Capri Klub Magyarország, a Sierracorner.net illetve a Taunus-Granada vonal alkotja a klub 3 szekcióját.

- És a Jelen –

Jelenleg a Classic Ford Klub Magyarország égisze alatt dolgoznak a szekciók. A tapasztalataink alapján a fúzió jó döntésnek bizonyult. Rendezvényeink teljes összehangolása valamink egymás segítése már sok pozitív dolgot eredményezett a klubok számára. 2011-ben a Ford Klub Magyarország érdektelensége miatt a kezdeményezéseket teljes mértékben átvettük. Ennek kapcsán az Évadnyitó találkozó már a Classic Ford Magyarország rendezvényeként volt jelen, valamint a Ford Majális teljes megszervezése is mi nevünkhöz köthető. Természetesen a nyári találkozók sem maradnak el, amiből talán kimagaslik a nyár végi Balatonboglári találkozó mely 2008 után ismét nemzetközi találkozóként kerül megrendezésre.

- Terveink -

Mivel az alapítók önálló honlappal rendelkeznek, ezért első lépcsőben nem láttuk fontosnak az önálló oldal létrehozását, azonban a Majális szervezés kapcsán tapasztaltak alapján rövidesen elindítunk egy olyan felültet, ahol a klubbal nem rendelkező vagy esetleg csalódott  Ford tulajok számára is eljusson a megfelelő információ, és ennek kapcsán ők is megfelelő teret kaphassanak gondolataiknak.

 

-- Classik Ford Klub Magyarország Csapata ---